הגורמים להגשת תביעות רשלנות רפואית באבחון

כאשר אדם נורמטיבי סובל מכאב מסוים בגופו, למשל כאב בטן, הוא אינו יודע מהו הדבר הגורם לאותו כאב. לכן, במידה והכאבים לא יחלפו יפנה אותו אדם למוסד רפואי, כאשר במרבית המקרים יקבל את פניו רופא משפחה. אותו רופא יבחן את התסמינים המופיעים במטופל ויערוך אבחנה מבדלת (Differential Diagnosis). ודוק, על הרופא ליישם את הידע הרפואי שברשותו ולסקור את כל הסיבות שעלולות לגרום לכאבי הבטן של מטופלו. לאחר שפעל כאמור עליו לבצע במטופל בדיקות מתאימות, על מנת לשלול את כל הסיבות שהועלו על ידו, עד אשר יאבחן את הגורם האמיתי לכאבים האמורים.

ההליך המתואר לעיל מתרחש עשרות פעמים ביום והתרשלות באחד משלביו הינה הגורם העיקרי להגשת תביעות משפטיות.

לפיכך, אם איחר הרופא או הצוות הרפואי המטפל בך באבחון מחלתך, דבר אשר הסב לך בסופו של דבר נזקי גוף, מומלץ לבחון את זכויותיך לפיצוי בעזרת גורמים מקצועיים ועורכי דין הבקיאים בתחום. בכל שלב ושלב במשך שהותכם באתר, באפשרותכם לפנות אלינו בדרכים הבאות, ואנו נעשה כל שביכולתנו על מנת לסייע:

כך, לדוגמא, תביעות רשלנות רפואית באבחון עשויות להיות מוגשות כנגד רופאים שסברו בטעות כי סיבה אחרת היא זו שגורמת לתסמינים המופיעים במטופל, כאשר בעצם הגורם לכאביו כלל לא הובא בחשבון על ידי הרופא או, לחילופין, נשלל על ידו. יש לציין כי הפסיקה מכירה בכך שלא כל טעות בשיקול הדעת של הרופא תטיל עליו אחריות בגין נזקי המטופל. רק אם הפרקטיקה הרפואית בנסיבות העניין הספציפי הקימה על הרופא חובה לאבחן את מחלת מטופלו, הרי שבית המשפט יחייב אותו בפיצוי הניזוק.

לא למותר לציין כי השלב הראשוני שבו מאובחנת מחלתו של מטופל הינו שלב חשוב מאין כמוהו. כך, אם הרופא טועה באבחנה המבדלת ומסיק כי הגורם לכאב הבטן של מטופלו נובע מהרעלת מזון, בעוד שבפועל הגורם לכאבים הינו אפנדציט (דלקת בתוספתן), הרי שרשלנות רפואית זו עלולה להוביל אף למותו של החולה. בהקשר זה חשוב להדגיש כי הרופא שמבצע את האבחנה הראשונית רושם את מסקנותיו בגיליון הרפואי של המטופל. לפיכך, במידה ומסקנותיו שגויות, כל הטיפול הרפואי שיינתן למטופל בעתיד – אם על ידי אותו רופא ואם על ידי רופאים אחרים – עלול שלא להתאים היות והוא מתבסס על האבחון הרפואי הראשוני, כאמור.

רשלנות רפואית באבחון מחלה, בפסיקת בתי המשפט

המקרה של מר לוי מבהיר היטב את ההשלכות ההרסניות שיכולות להיות עקב רשלנות רפואית באבחון. על פי התביעה שהגיש לבית המשפט המחוזי בירושלים, עולה כי במשך כשנתיים הוא התלונן בפני רופאי קופת החולים על כאבי ראש, סחרחוות, כאבי גב והידרדרות בשמיעה. הרופאים שקיבלו את פניו הורו לו ליטול כדורים לשיכוך כאבים ואיבחנו כי הסיבה לכאביו הינה סינוסיטיס. רק לאחר שכאביו התגברו, בוצעה בו בדיקה שמטרתה לשלול את המסקנה כי גידול בראשו הוא המקור לכאביו (בדיקת סי.טי.). למרבה ההפתעה, ממצאי הבדיקה העלו כי האבחנה הראשונית של הרופאים אכן הייתה שגויה וכי התסמינים מהם סובל המטופל נובעים מגידול סרטני מפותח בראשו. לאור האבחנה השגויה הגידול הסרטני גדל למימדים עצומים ונדרשו שני ניתוחי ראש בכדי להסירו.

בית המשפט פסק כי מדובר במקרה קלאסי של רשלנות רפואית באבחון, היות ותלונותיו של התובע חייבו את הצוות הרפואי לשלול את האפשרות שהוא סובל מגידול סרטני. לאור זאת נפסק לזכותו של הניזוק פיצוי בסך של למעלה משני מיליון שקלים (ראו ת"א 1410/99).

אהבתם את המאמר ? השאירו תגובתכם.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.