רבים בקרב הציבור הרחב מאמינים שכל מקרה שבו נגרם למנותח נזק יכול להוות עילה להגשת תביעה. עם זאת, לא כל מקרה כזה יכול להיחשב כרשלנות רפואית בניתוח ועל מנת להוכיח כי אכן התקיימה רשלנות רפואית במהלך הניתוח יש להוכיח לא מעט עובדות ובמקרים רבים גם תביעות שנראו מבטיחות הסתיימו ללא קבלת פיצויים. לפיכך לפני שנתחיל לפרט אודות המורכבות שגלומה ברשלנות רפואית בניתוח, ברצוננו להמליץ לכם שבכל מקרה שבו אתם מרגישים כי אכן בוצעה רשלנות מצד המנתח או הצוות הרפואי לכם או למישהו היקר לכם, הצעד הראשון שעליכם לעשות הוא לפנות לעורך דין מקצועי שמתמחה בתחום על מנת להבין האם אכן המקרה יכול להתקבל בבית המשפט כמקרה של רשלנות או לא.

האם כל נזק שנגרם בניתוח יכול להוות עילה להגשת תביעה ?

שימו לב – חשוב להבין שרשלנות רפואית בניתוח היא מושג מורכב ביותר ובהחלט לא כל נזק שנגרם במהלך הניתוח יכול להוות עילה להגשת תביעה משפטית. בדומה לתרופה, לכל ניתוח קיימות תופעות לוואי ובדומה לכל פרוצדורה רפואית, כל ניתוח עלול להסתבך. חלק לא מבוטל מהסיבוכים הוא תוצאה של תגובה פיזיולוגית למהלך הניתוח שלא ניתן תמיד לצפות אותה מראש או למנוע אותה. לפיכך יש לשקול כל מקרה לגופו ולהיזהר מלקפוץ למסקנות. כך למשל אותו סיבוך יכול להיות במקרה אחד תוצאה של רשלנות ובמקרה אחר סיבוך בלתי נמנע. בכל ניתוח עלול להתרחש זיהום למשל אך במקרה אחד ניתן יהיה להוכיח כי הצוות הרפואי התרשל בכך שלא נתן לחולה טיפול אנטיביוטי מונע ואז בהחלט להתייחס לזיהום כתוצאה של רשלנות רפואית בניתוח ואילו במקרה אחר יכול מאוד להיות שיתברר כי הזיהום התרחש חרף העובדה שהצוות הרפואי התנהל בהתאם לפרוטוקולים המקובלים ולאור זאת ייקבע כי לא ניתן היה למנוע אותו.

כיצד ניתן להוכיח כי התקיים יסוד הרשלנות?

על מנת להוכיח כי אכן התקיימה רשלנות בניתוח יש להוכיח ראשית כי הצוות לא פעל בהתאם לפרוטוקולים המקובלים בתחום, כלומר שהמנתח התנהג באופן שונה מזה שכל רופא סביר אחר היה מתנהג בו, לאחר מכן יש להוכיח כי אכן נגרם נזק ולבסוף יש להוכיח כי בין הרשלנות לבין הנזק קיים קשר סיבתי. כיצד ניתן להוכיח את כל אלה? ובכן, על מנת להוכיח כי אכן התקיימה רשלנות יש להשיג חוות דעת רפואית של רופא מומחה שתחום ההתמחות שלו קשור באופן ישיר לתביעה. כך למשל במידה ואדם איבד את מאור עיניו בניתוח עליו להשיג חוות דעת רפואית מרופא עיניים מומחה אך במידה ואישה איבדה את היכולת להרות בעקבות ניתוח קיסרי כושל, עליה להשיג חוות דעת של רופא נשים מומחה. בחוות הדעת הרופא צריך לפרט אודות נסיבות המקרה, להביא דוגמאות מהספרות הרפואית הרלוונטית ומהקליניקה, להסביר מדוע בעיניו הצוות הרפואי לא פעל כשורה וכן להסביר בדיוק איזה נזק נגרם לתובע או לתובעת. יש לקחת בחשבון שעלות של חוות דעת רפואית מרופא מומחה יכולה להגיע ליותר מעשרת אלפים ₪. עם זאת, במקרים רבים בהם התובעים ניצחו בתיק, בית המשפט הורה לנתבעים לשלם להם בנוסף לפיצויים גם את שכר הטרחה של הרופא המומחה שסיפק את חוות הדעת הרפואית. דוגמאות על קצה המזלג לרשלנות בניתוח להלן מספר דוגמאות לרשלנות רפואית בניתוח:

  • חיתוך של עצב במהלך ניתוח שהוביל לשיתוק.
  • פגיעה בכלי דם שהובילה לדימום מסיבי ולאיבוד דם רב יכולה להוביל במקרים מסוימים למוות או לנכות צמיתה.
  • במקרים מסוימים הרופא המרדים יכול להתרשל בעבודתו ולהכניס את המנותח לתרדמת או אף לגרום למותו בעקבות שימוש לא מבוקר בחומרי ההרדמה.
  • ניתוח באיבר לא מתאים יכול להיות טראגי במיוחד. אמנם מדובר על מקרה שמתרחש לעתים נדירות אך לצורך העניין נביא את סיפורו של י.ג מאשדוד שהתעורר מניתוח שבו אמור היה לעבור כריתה של רגל ימין וגילה לתדהמתו שבעקבות הנחה לא נכונה של צילום הרנטגן על לוח האור כרתו הרופאים את רגל שמאל.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.