חקירות רשלנות רפואית – על ידי מי מתבצעות?

בשנת 1996 חוקקה הממשלה את חוק זכויות החולה אשר כשמו כן הוא, הוא נועד להגדיר את זכויותיו של החולה, את השמירה על כבודו ופרטיותו. החוק לא רק דואג לכך שהחולה יקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר אלא גם לכך שיהיה מי שיגן עליו במקרים של רשלנות רפואית. במדינת ישראל קיימת מערכת בריאות ענפה המטפלת כל יום באלפי מטופלים, ועם כל הרצון הטוב והשאיפה למצוינות, הנושא די נפוץ במחוזותינו. כל טיפול רפואי הניתן לחולים חייב להינתן מתוך הסכמה מדעת, כלומר, החולה הוא זה שמחליט באם הוא מעוניין לקבל את הטיפול הרפואי המוצע לו ועל הצוות הרפואי ליידע אותו באשר לאופי הטיפול הרפואי והשלכותיו. כך על פי חוק. בפועל, המציאות היא קצת שונה. כאשר המטופל נתקל במקרים של רשל"פ הוא רשאי להפנות את התלונה שלו לועדת בדיקה אשר תפקידה הוא לבדוק את השתלשלות העניינים ואת ההליך הרפואי אותו קיבל המטופל ובאם הכל התבצע כשורה. מסקנות ועדת הבדיקה אינן חשאיות ובית המשפט יכול לצוות על צוות הבדיקה להציג את הממצאים למטופל, לבא כוחו או לכול גורם אחר אשר מייצג אותו.

סוגי תביעות מוגשות

סוגי תביעות רשלנות רפואית הינם רבים. רשלנות רפואית באבחון מחלות. רופא יכול לאבחן את המטופל במחלה שהוא כלל איננו סובל ממנה ותוך כדי גם לרשום לו תרופות שהוא איננו זקוק להן. רשלנות רפואית במקרים של ניתוחים פלסטיים. על המנתח הפלסטי לפרט בפרוטרוט ללקוח מהם סיכויי ההצלחה של הניתוח והאם ייתכנו סיבוכים אפשריים.

ישנם מקרי רשלנות רפואית במהלך הליך ההיריון, בהם הרופא המטפל לא אבחן מומים בעובר וכתוצאה, האם הביאה לעולם עובר הסובל ממום כלשהו אשר ישליך על כול מהלך חייו. רשלנות במהלך הלידה עצמה אשר עלולה לפגוע גם באם וגם בעובר, רשלנות רפואית במהלך ניתוחי לייזר או רשלנות של רופאי שיניים. גם רופאים פסיכיאטרים אינם חפים מרשלנות רפואית, מתן תרופות פסיכיאטריות שאינן הולמות את אופי המחלה או אבחנה שגויה.

ייעוץ משפטי על ידי עורך דין

בכל מקרה בו מתעורר חשש לרשלנות רפואית, מומלץ בראש ובראשונה לפנות לעורך דין אשר בקיא בתחום זה. במקרים בהם אכן נגרמה רשלנות רפואית, וכך גם יוכח, יהיו זכאים הנפגעים לפיצוי כספי בגין הפגיעה במצבם הפיזי או הנפשי. לא מומלץ לפנות במכתבים או להגיש תלונה מבלי להיוועץ בשירותיו של עורך דין לפני כן, וזאת על מנת לא לפגוע בסיכוייה של התביעה שלכם.

דוגמאות לחקירות רשלנות רפואית

לדוגמא אפשר להביא את המכון לרפואה משפטית אשר מבצע נתיחות של גופת המת לאחר מוות לא צפוי מניתוח. נתיחת הגופה בהחלט יכולה לספק מענה הולם לכול סימני השאלה שהתעוררו בקרב בני משפחתו של הנפטר. האם הפטירה היתה בלתי נמנעת או שמא מדובר על כשל בהליך הניתוחי ורשלנות רפואית מצד צוות המנתחים או הרופא המרדים.  חוות הדעת במקרים אלה תינתן על ידי פתולוג מומחה.

לסיכום

למרות הבירוקרטיה, ניירת והליכים אשר עלולים להיות מייגעים וממושכים, בכל מקרה בו נגרם לכם או לבן משפחה עוול כתוצאה מרשלנות רפואית, אין שום סיבה לוותר או להרים ידיים. על הרופא מוטלת מלאכה כבדת משקל מאין כמותה, הוא זה שאחראי על בריאותכם הפיזית או הנפשית, והיה ומעל בתפקידו מאיזושהי סיבה, זכותכם המלאה לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מומחה בתחום, והיה והוכחה רשלנות רפואית, תהיו זכאים לקבל פיצויים.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.