רשלנות רפואית – סיבוכים בלידה

המצב האידיאלי עבור אישה שנכנסה להריון הוא שההיריון מסתיים בלידתו של תינוק בריא והלידה עוברת בקלות וללא כל סיבוכים ובעיות אך פעמים רבות אין זה ועל אף העובדה כי ההיריון עבר בצורה אופטימאלית בלי שום בעיה גופנית וכמו גם הבדיקות הרפואיות לא הצביעו על משהו מיוחד, הרי עדיין יתכן ובעת הלידה המצב יהיה שונה לגמרי.

השאלה העקרונית העומדת בפני בית המשפט בעת תביעת רשלנות רפואית בלידה הנוצרת בשל סיבוך בלידה היא האם הצוות הרפואי נהג כשורה בהתאם למצב שהתעורר או שמא קיבל החלטה שגויה והיה יכול למנוע את התוצאה החמורה שעשויה  להיות תינוק שנולד עם מומים גופניים או לעתים אף מות העובר וסכנה בריאותית ליולדת עצמה.

התשובה לדילמה זו אינה פשוטה שכן על בית המשפט לבחון את כל הראיות והעובדות המובאים בפניו ולבחון את אותה רשלנות רפואית בלידה בצורה אובייקטיבית על אף חומרת המקרה ותוצאותיו שכן פעמים רבות הצוות הרפואי ממלא את תפקידו בטיפול שהוא מעניק ליולדת ואף אם התינוק נולד עם מומים לא ניתן יהיה לומר שהייתה רשלנות רפואית בלידה.

אלו טענות ניתן לטעון כלפי הצוות הרפואי בעת רשלנות רפואית בלידה?

עורך דין מקצועי המתמחה בנישה של רשלנות רפואית צריך דבר הראשון לבחון את מיומנות המטפל, האם הוא החזיק ברישיון רפואי בר תוקף, האם הייתה לו את ההכשרה המתאימה לבצע את אותו הליך רפואי והאם היה צורך באנשי צוות נוספים על מנת שהטיפול שינתן יהיה מקסימאלי ותהיה השגחה של יותר מרופא אחד על תהליך הלידה.

דבר שני, יש לבחון את סוג הטיפול שניתן, האם היה יכול להיבחר טיפול טוב ומתאים יותר, האם הועלו אופציות נוספות כך למשל האם נבחנה אפשרות של ניתוח קיסרי או שמא הבחירה שקיבל הצוות הרפואי היה גרועה בהתחשב בנסיבות הרפואות שבהן הייתה היולדת טרם תחילת הלידה ושלו הייתה מקבלת טיפול אחר הייתה היו נמנעות התוצאות החמורות.

דבר שלישי, הוא הרישום, יש לבחון כי בוצע רישום רפואי מדויק של כל שלב בטיפול הרפואי שכן אחרת יהיה על הצוות הרפואי הנטל להוכיח כי הדברים היו אחרת מכפי שאכן קרו בפועל , הרישום הוא לעתים הדבר היחיד שיכול להסביר את מהלך הטיפול ואת ההחלטות שהתקבלו בו ולכן חשיבתו רבה לשם הכרעת בית המשפט.

מידת התפקוד של הצוות הרפואי

הלידה הינה הליך רפואי שפעמים רבות יודעים כיצד יתחיל אך לא תמיד יודעים כיצד הוא יסתיים עם זאת בטכנולוגיה הקיימת ניתן לבצע בדיקות רבות כדי לקבל מידע רב ככל האפשר על מצבו על העובר ועל סוג הלידה שנכון לבצע כדי למנוע מצבים של סיבוך בלידה העלולים להוביל להולדת תינוק עם מומים קשים.

במקרה שהיה של אישה שעברה הריון תקין והגיעה ללידה כל בעיות, התברר תוך כדי ביצוע הלידה כי התינוק נמצא במצב של כתפיים כלואות ויש צורך לחלצו באופן אגרסיבי באמצעות שולפן, פעולה שלא צלחה תחילה והצריכה הפעלת לחץ נוסף ובסופו של דבר התינוק חולץ במצב של שיתוק בכתף וזאת למרות המאמץ למנוע זאת.

היולדת תבעה בגין רשלנות רפואית בלידה בשל הטיפול שקיבלה שלא תאם את מצבה הרפואי בימ"ש המחוזי דחה טענה זו וגם בערעור קבע בית המשפט העליון כי לא הייתה כל רשלנות בטפול שניתן על ידי הצוות הרפואי שכן הפרוצדורה הרפואית התאימה למצב היולדת בעקבות הסיבוך שנוצר ואשר דרש קבלת החלטה מהירה, שהייתה המתאימה והנכונה ביותר למצב.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.