שיתוק ארב (ERB) הינו שיתוק מולד שנגרם בעקבות מצב הקרוי היצרות כתפיים. מצב זה  מאפיין לידה בה ראשו של היילוד כבר חולץ, אולם נוצר קושי בחילוץ כתפיו. קשיים בחילוץ הכתפיים עשויים לנבוע, בין היתר, ממשקל ומגודל העובר, שאינם מאפשרים לחלצו מתעלת הלידה בלידה וגינאלית רגילה ומחייבים את הצוות המיילד להורות על ביצוע של ניתוח קיסרי. חשוב לציין בהקשר זה, כי על פי הרפואה, יש רף משקל מינמלי שכל חצייה שלו מקימה את החובה לבצע לידה קיסרית.

קיימים מספר קריטריונים שיכולים לנבא על משקל עובר גדול מהממוצע ואלו הם: משקל האם, משקל היילודים בהריונותיה הקודמים, בדיקות שונות להערכת משקל המבוצעות באמצעות מכשיר אולטרא סאונד וכיוצא בזה.

תביעות רשלנות רפואית כנגד הצוות הרפואי

בדיקות להערכת משקלו של העובר אמורות להתבצע עוד במהלך ההריון, וזאת על מנת שהצוות הרפואי יוכל להגיע להחלטה בדבר אופן יילודו של העובר. כך, במקרים מסוימים עשויים להתרחש טעויות באבחון המשקל של העובר, כשלים שיכולים להוביל בהמשך לפגיעות גופניות של היילוד, כגון שיתוק ארב, ולהגשת תביעות רשלנות רפואית כנגד הצוות הרפואי שביצע את מעקב ההריון ו/או חילץ את העובר.

רשלנות רפואית שיתוק ארב

דוגמא לתביעת שיתוק ארב

כך קרה, לדוגמא, שבאחד הימים הוגשה  לבית המשפט תביעת רשלנות רפואית מהסוג האמור. התביעה הוגשה נגד שירותי בריאות כללית ועל פי פסק התביעה עולות הטענות כי במהלך הלידה נכלאו כתפיו של היילוד מאחורי עצמות האגן של היולדת, מצב שהוביל לכך שהיילוד נולד כשהוא סובל משיתוק ארב בידו.

לטענתם של התובעים ההריון של האם היה שייך לקבוצת סיכון גבוהה, וזאת לאור ההיסטוריה הרפואית שלה ולאור משקלם הגבוה של האם ושל העובר. סיכון זה, על פי הטענות, חייב את הרופאים לחלץ את העובר בניתוח קיסרי. טענות אלו נתמכו בחוות דעת רפואית מוסמכת המסיקה כי כאשר משקל היילוד עולה על ארבעה וחצי קילוגרמים הרי שישנה חובה להורות על ביצוע ניתוח קיסרי. במקרה זה,  בית המשפט קבע כי הייתה בנסיבות הללו רשלנות רפואית וכי לאור מצבה הרפואי של היולדת, היה צורך להפנותה לביצוע ניתוח קיסרי. במקרה האמור לעיל חוייבה הנתבעת לפצות את הנפגע בלא פחות מסך של כמיליון שקלים וחצי.

שיתוק ארב בעקבות רשלנות רפואית מחייבת פנייה לעורך דין מומחה

בכל מקרה בו קיים חשד לכך ששיתוק ארב (ERB) מולד נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית של הצוות הרפואי במהלך הלידה או לפניה מומלץ לפנות לעורך דין מקצועי בעל מומחיות בתחום רשלנות רפואית, שיוכל לגבש את פרטי המקרה ולבחון באם קיימת עילה לתביעה. תביעה מסוג זה יכולה להעמיד פיצויים בגובה של מיליוני שקלים שיכולים ללא כל ספק לסייע לבעל השיתוק לקבל את התמיכה הרפואית והנפשית לה הוא זקוק למשך כל חייו. כיוון שקיים קושי רב בהוכחת הקשר הסיבתי בין הרשלנות הרפואית לפגיעה ביילוד בכלל ובפגיעה שהביאה לשיתוק ארב בפרט, עולה החשיבות בפנייה לגורם משפטי מנוסה ומיומן בתחום שיוכל לבחון את נסיבות המקרה ביעילות ובדיוק רב ושיוכל לבסס עילה משפטית קבילה ומוצלחת.

לסיכום

שיתוק ארב, המייצג מצב בו ראשו של היילוד חולץ, אולם נוצר קושי בחילוץ כתפי היילוד, יכול להתרחש כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה או לפניה. חשוב לדעת כי במהלך מעקב ההריון על הרופא לבצע בדיקות להערכת משקלו של העובר ובמידה ואובחן כי משקלו עולה על זה שמקובל בפרקטיקה הרפואית, עליו להורות על ביצוע של ניתוח קיסרי.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.